Az alábbiakban talál választ a Gyakran Ismételt Kérdésekre.
Ha az Ön kérdését nem találja a listában, akkor lépjen kapcsolatba velünk ügyfélszolgálatunkon, az ugyfelek@degiro.hu e-mail címen.

Ügyfélregisztráció

A jelentkezési lap segítségével Ön teljes értékű online ügyféllé válhat. A DEGIRO ehhez másodlagos azonosítást alkalmaz, azaz nincs szükség aláírt dokumentumokra. Ön tehát teljes mértékben online ügyféllé válhat: így jóval könnyebb dolga van!

A jelentkezési lapot akkor is használhatja, ha partnerével együtt szeretne üzleti számlát nyitni. Ebben az esetben azonban szükségünk van a számlatulajdonosok aláírására is.

Természetesen igen. Csak a jelentkezési lapot kell kitöltenie. A jogi személy és a vezetők adatai mellett egy utalást is el kell indítania, és alá kell írnia az elfogadó űrlapokat.

Természetesen igen. Kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az ugyfelek@degiro.hu e-mail címen.

Legalább 0,01 euró összeget kell utalnia. Az utalást az Ön ellenszámlájáról kell indítani. Az összeg beérkezésének időpontjában ellenőrizzük, hogy a név megegyezik-e az Ön által a regisztráció során megadott adatokkal.

Nem, az ügyfelek regisztrációja nem jár költségekkel. Az ügyfélként történő regisztráció díjmentes.

Kereskedési lehetőségek

A DEGIRO-nál a világ szinte valamennyi tőzsdéjén befektetheti pénzét. Az igénybe vehető tőzsdék listáját a Termékek és tőzsdék menüpontban tekintheti meg.

Természetesen igen. A DEGIRO-nál napközbeni és overnight (éjszakai) shortolásra egyaránt lehetőség van. Különböző termékeket shortolhat a legkülönfélébb tőzsdéken. Ehhez kölcsönöznie kell a részvényeket: erről a DEGIRO automatikusan gondoskodik. Shortolás esetén Ön olyan részvényeket ad el, amelyek nem az Ön birtokában vannak, azzal a céllal, hogy egy későbbi időpontban, olcsóbban visszavásárolhassa őket. A shortoláshoz „Active” vagy „Trader” fiók szükséges. Ezeket a bejelentkezést követően választhatja ki.

Már elérhetőek az amerikai opciók a platformunkon. Az opciókkal történő kereskedéshez „Active” vagy „Trader” fiók szükséges. Ezeket a bejelentkezést követően választhatja ki.

Természetesen igen. A határidős ügyletekhez „Active” vagy „Trader” fiók szükséges. Ezeket a bejelentkezést követően választhatja ki.

A DEGIRO-nál alaphelyzetben az AutoFX szolgáltatást használjuk. Az AutoFX biztosítja, hogy Ön a teljesítés pillanatában pontosan a megfelelő összeget kapja meg az adott pénznemben. Ha Ön például 3.000 amerikai dollár értékben kíván részvényeket vásárolni, akkor az AutoFX a teljesítés pillanatában 3.000,- dollárt fog vásárolni forintért cserébe. Így Önnek nem kell először devizakonverziót végrehajtania. Rövidesen Ön más pénznemben is vásárolhat majd termékeket, miután számláját feltöltötte a megfelelő mennyiségű devizával. Ezt akkor javasoljuk, ha Ön gyakran kezel külföldi devizákat. A deviza kézi beszerzése így olcsóbb lehet, mint az AutoFX funkció.

A DEGIRO-nál egyszerre többféle rendelést is leadhat. A jelenlegi rendeléstípusokat a Rendeléstípusok menüpontban tekintheti meg. A rövidesen bevezetendő rendeléstípusokra vonatkozóan további információkat tudhat meg a Dokumentumközpontban található kézikönyvből.

Nem, jelen pillanatban erre nincs lehetősége.

A DEGIRO-nál rövidesen lehetőség nyílik termékek (pl. részvények) töredékeinek vásárlására. Ez a szolgáltatás kombinált rendeléssel vehető igénybe. Önnek ki kell választania, hogy milyen összegben kíván kombinált termékeket vásárolni, azután pedig, hogy mely termékeket kívánja megvásárolni. Ön termékenként adhatja meg a befektetni kívánt százalékos arányt. Ezután pontosan a megadott összegért vásárolhatja meg a részvényeket.

Ennél a rendeléstípusnál meg kell adnia, hogy milyen összegben kíván kombinált termékeket vásárolni, azután pedig, hogy mely termékeket kívánja megvásárolni. Ön termékenként adhatja meg a befektetni kívánt százalékos arányt. Ezután pontosan az Ön által meghatározott összeg ellenében, az érvényes vételáron vásárolhatja meg a kiválasztott részvényeket. Ezt a töredék-befektetések által válik lehetővé. Kombinált rendeléskor külön tarifa érvényes, amely esetében nem számítják ki a termékenkénti fix költségeket. Ehhez egy valamivel magasabb, százalékos arányban meghatározott díjat számolnak fel.

Január 15-től változik a hitelkamatláb a készpénzterhelési szolgáltatásnál. A megnövekedett az igény az ilyen formájú finanszírozás felé és mivel külső forrást használunk a szolgáltatás nyújtásához ezért indokolt a kamat változtatás. Ha az ügyfélszolgálatunkon keresztül veszi igénybe a szolgáltatást (havonta lehetséges) akkor a jelenlegi kamatot kell fizetnie. Azonban ha nem igényli az allokációt akkor évi 4%-os kamatot számítunk fel havi bontásban.

A DEGIRO lehetőséget nyújt nagyon alacsony kamatú készpénzterhelésre az allokációt igénybe véve. Az allokáció igénybevételének díjait a táblázatban láthatja:

HITELKAMATLÁBAK

Currency

Fee

Kamatláb (EUR)

EONIA (minimum 0) + 1,25%

Kamatláb (USD)

USD LIBOR (minimum 0) + 1,25%

Kamatláb (GBP)

LIBOR (minimum 0) + 1,25%

Kamatláb (SEK)

STIBOR (minimum 0) + 1,55%

Kamatláb (DKK)

DKK Tomorrow/Next (minimum 0) + 1,75%

Kamatláb (NOK)

NOWA (minimum 0) + 1,50%

Kamatláb (PLN)

WIBOR (minimum 0) + 3,50%

Kamatláb (HUF)

BUBOR (minimum 0) + 2,50%

Kamatláb (CZK)

PRIBOR (minimum 0) + 3,00%

Minden hónapban megválaszthatja az összeget és pénznemet, amit allokálni szeretni a fiókjához. A legfrissebb igénylési kérelme lesz a mérvadó és az fog érvénybe lépni a következő hónap első napjától. Ez a kérelem automatikusan meg lesz újítva minden hónapban kivéve, ha az ügyfél máshogy nem rendelkezik.

Az allokáció folyamata:

  • Küldjön egy email-t az ugyfelek@degiro.hu címre a regisztrált email címéről és a tárgyban jelezze “Allokáció”
  • A felhasználónevének utolsó három karakterét tüntesse fel
  • Közölje az allokálni kívánt pénznemet és összeget

Például ha allokálni szeretne 10.000 eurót és 2.000 dollárt a következő hónapban, a következő e-mailt kell eljuttatnia hozzánk:

Tárgy: "Allokáció"
Felhasználónév: (utolsó három karakter)
Összeg: 10.000 EUR
Összeg: 2.000 USD

Az allokációból származó előny, hogy rendkívül alacsony díjakon veheti igénybe a készpénzterhelési szolgáltatást. Vegye figyelembe, hogy a kamat minden esetben a teljes összegre vonatkozik még akkor is, ha azt csak részben használta fel. Minden alkalommal jóváírásra kerül az igényelt allokáció, amennyiben megfelel a fiókja margin követelményének.

Nem allokált készpénzterhelés esetén évi 4% kamatot számítunk fel havi bontásban fizetve.

BEJELENTKEZÉS

A www.degiro.hu weboldalon, a képernyő jobb felső sarkában kattintson a „Bejelentkezés” gombra. Ezt követően a bejelentkezési oldalon adja meg felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a „Bejelentkezés” gombra, vagy kattintson ide a DEGIRO bejelentkezési képernyőjének közvetlen eléréséhez.

Ha elfelejtette a jelszavát, akkor a jelszavát alaphelyzetbe állíthatja. Ha a felhasználónevét felejtette el (a felhasználónév megtalálható a kapott üdvözlő e-mailben), akkor lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a ugyfelek@degiro.hu e-mail címen.

WebTrader felületünket a különböző böngészőprogramok (pl. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox és Safari) legutolsó változataihoz fejlesztettük ki. A WebTrader a legtöbb böngészővel általában kifogástalanul működik. Az elavult böngészők esetében azonban problémák jelentkezhetnek. Javasoljuk, hogy mindig böngészője legfrissebb változatát használja, így biztosan rendelkezik a megfelelő biztonsági frissítésekkel és szervizcsomagokkal.

Miért frissítse böngészőjét:

  1. Az elavult böngészőkön biztonsági rések lehetnek.
  2. Az elavult böngészők valószínűleg nem támogatják a weboldal és más weboldalak által nyújtott lehetőségeket.
  3. Az új böngészők segítségével Ön könnyebben szörfölhet a weben.

A frissítésekre vonatkozó további információkért válassza ki az Ön által használt böngészőtípust.

Általában a böngészőn keresztül Ön is elvégezheti a frissítést. Ha le szeretné cserélni az eddig használt böngészőjét, akkor próbálja ki az alábbiak egyikét.

Pénzátutalás

1) Hagyományos banki utalás

Szeretne pénzt utalni a DEGIRO számlájára, esetleg számlát nyitni?

Utalja át az befizetni kívánt összeget a következő belföldi (magyar) számlaszámra:

Számlatulajdonos neve: Stichtig De Giro

Számlaszám: 1630 0000 0300 2318 9000 6406

IBAN: HU27163000000300231890006406

SWIFT: DEUTHU2B

Deviza: HUF

Az utalást követően 1-2 munkanap elteltével rendelkezhet a pénzösszeggel a WebTrader szolgáltatásban.

Jelentkezzen be a webtrader felületre, majd kattintson a „Pénz be- és kifizetése” gombra. Ezt követően válassza az „Átutalás az ellenszámlára” opciót. Írja be az átutalni kívánt összeget. Ezután gondoskodunk arról, hogy a pénz 3 munkanapon belül megérkezzen az Ön banki folyószámlájára.

Portfólió átutalása

A dokumentumközpontból töltse le a Portfólió átutalása című űrlapot. Töltse ki az űrlapot, és küldje el nekünk. A DEGIRO azonban nem téríti meg a bank által Önnek felszámított költséget.

Igen, ügyfél szeretnék lenni Többet szeretnék tudni