Főoldal Pénzpiaci alapok elérhetetlenségének következményei

Pénzpiaci alapok elérhetetlenségének következményei

A DEGIRO nem tarthatja magánál Ügyfelei pénzét. A DEGIRO Ügyfeleinek pénze Pénzpiaci Alapokba (olyan befektetési alap, amely rövid lejáratú likvid eszközökbe fektet be, azzal a céllal, hogy megőrizze pénznemének értékét fiókja egyenlegében) kerül befektetésre. Ezért, amikor Ügyfelünkké válik Ön egy állandó megbízást ad, hogy be nem fektetett készpénze FundShare Fund Management UCITS pénzpiaci alapokba kerüljön befektetésre. Az alapkezelő, FundShare Fund Management B.V. bejelentette, hogy 2019. június 14-től nem folytatja magyar tevékenységeit.

Jelenleg nincs lehetőség az Ügyfelek készpénzének más minősített pénzpiaci alapba való elhelyezésére, mivel a követelményeknek megfelelő pénzpiaci alap jelenleg nem áll rendelkezésre Magyarországon.

Továbbra is van lehetősége a magyar platformra történő készpénz beutalásra, de kérjük vegye figyelembe, hogy a számláján az előző három nap folyamán a legalacsonyabb forint készpénzes egyenleg visszatérítésre kerül a regisztrált bankszámlájára.

2019. június 14-től a be nem fektetett készpénze kiutalásra kerül. Az osztalékai, eladásból származó készpénze vagy bármely más be nem fektetett készpénze visszaküldésre fog kerülni regisztrált bankszámlájára. Az elmúlt 3 nap legalacsonyabb nap végi forint készpénzösszege a jóváhagyott bankszámláján kerül jóváírásra.

Dolgozunk alternatív megoldásokon, de jelenleg nem áll rendelkezésre további információ készpénz tartásának alternatív megoldásával kapcsolatban.

A befektetés kockázattal jár. Elveszítheti befektetését/ annak egy részét. Azt tanácsoljuk, hogy csak tudásának és tapasztalatának megfelelő pénzügyi termékekbe fektessen be.

A befektetés kockázattal jár. Elveszítheti befektetését/ annak egy részét. Azt tanácsoljuk, hogy csak tudásának és tapasztalatának megfelelő pénzügyi termékekbe fektessen be.