Biztonságban van a pénzem a DEGIRO-val?

A DEGIRO-hoz átutalt pénze egy külön alaphoz fog kerülni. Ha Ön közvetlenül nem fekteti be ezt a pénzt, az automatikusan befektetésre fog kerülni a Fundshare Fund Management egyik minősített pénzpiaci alapjába. Ez a regisztráció során adott állandó megbízás alapján történik.

Pénzpiaci alapok

A DEGIRO fontosnak tartja, hogy az Ügyfelei megértsék, hogyan működik a pénzpiaci alapok struktúrája. A DEGIRO nem bank, hanem befektetési vállalkozás. Hollandiában a befektetési vállalkozások nem tarthatják saját számlán az ügyfelek pénzét. Így mikor a DEGIRO ügyfelévé válik, Ön állandó megbízást ad, hogy pénzét pénzpiaci alapokba fektessük (FundShare Cash Funds). Az összes DEGIRO által biztosított pénzpiaci alap minősített. Minden WebTrader-ben elérhető pénznem esetén egy külön pénzpiaci alap is elérhető. Az alap hozama tartalmazza a pénzpiaci alap kezelési költségét. Több pénznem jelenlegi alacsony kamatának köszönhetően több érintett pénzpiaci alap hozama negatív. Az alacsony kamatoknak és a kezelési költségnek köszönhető negatív hozam- ellenkező tájékoztatásig- kompenzálásra kerül a DEGIRO által. A pénzpiaci alapok egyik célja a piaci kamatlábbal megegyező hozam elérése a lehető legkisebb kockázattal. Az alacsony kockázattal járó további előny, hogy a készpénzalap-részesedések - akárcsak más befektetései - szigorúan elkülönülnek a DEGIRO eszközeitől.

A pénzpiaci alapokat gyakran az intézményi befektetők, például a nyugdíjalapok használják, hogy biztonságos módon tarthassanak nagy mennyiségű pénzt. Körülbelül 1 trillió eurót tartanak különböző pénzpiaci alapokban Európában. (Forrás)

"A pénzpiaci alapok célja a piaci kamatlábbal megegyező hozam elérése a lehető legkisebb kockázattal."

Alapkezelő

A FundShare Cash Cash Fund-okat a FundShare Fund Management, a DEGIRO egy testvérvállalata kezeli. FundShare kezel minősített pénzpiaci alapokat EUR, USD, GBP, CHF, SEK, NOK, és DKK-ban. Az összes alap minősített, ami azt jelenti, hogy szigorú jogszabályi követelményeknek kell megfelelniük.

Ide kattintva láthat egy minden alapra vonatkozó reportot.

Minősített pénzpiaci alapok

Rövid időtartam

A minősített pénzpiaci alapok rövid átlagos időtartammal rendelkeznek, ami általában 60 nap. Ez azt jelenti, hogy a portfólióban lévő hitelek átlagosan 60 napon belül visszafizetésre kerülnek. Ez csökkenti a visszanemfizetés kockázatát.

Likvid portfólió

A minősített pénzpiaci alapok az ún. likvid hitelekbe fektetnek be, ami azt jelenti, hogy könnyen és gyorsan pénzré alakíthatók..

Minősített portfólió

Azok a kötvények, amelyekbe a minősített pénzpiaci alap befektet, kiváló minőségűnek kell lenniük. A kibocsátók hitelképessége folyamatosan figyelemmel van kísérve, ami korlátozza az előre nem látható kockázatok esélyét. Abban az esetben, ha a hitelminősítések romlanak, a pénzpiaci alapokatnak már nem szabad befektetni az érintett kötvényekbe.

Kockázat

A FundShare készpénzalap fő célja a kockázat minimalizálása. A szigorú befektetési politikával a kockázat mértéke nagyon alacsony. Az alap kulcsfontosságú befektetői információs dokumentuma szerint a kockázati besorolás 1es az 1-7-ig terjedő kockázati skálán.

A kockázatról és a kockázati besorolással kapcsolatos bővebb információkért az alapkezelő által elkészített prospektus és kiemelt befektetői információkat tartalmazó dokumentum megtekintését javasoljuk.

Risicometer

Felhívjuk figyelmét, hogy az ezen kockázatok által okozott veszteségeket a DEGIRO nem fogja kompenzálni. Ha befektet, akkor pénzügyi kockázatot vállal. A befektetéseinek értéke ingadozhat. A múltban elért eredmények nem garantálják a jövőbeni hozamokat.

 

Letöltések:

Minősített pénzpiaci alap Hozam KID Prospektus
EUR UCITS Link Link Link
USD Link Link Link
GBP Link Link Link
CHF Link Link Link
SEK Link Link Link
NOK Link Link Link
HUF Link Link Link
DKK Link Link Link
Risicometer

Felhívjuk figyelmét, hogy az ezen kockázatok által okozott veszteségeket a DEGIRO nem fogja kompenzálni. Ha befektet, akkor pénzügyi kockázatot vállal. A befektetéseinek értéke ingadozhat. A múltban elért eredmények nem garantálják a jövőbeni hozamokat.

A FundShare pénzpiaci alap költségei és hozama

Jelenleg az alacsony kockázatú rövid lejáratú euróhitelek piaci kamatlábai negatívak. Ennek eredményeképpen többek között az EUR Cash Fund jelenleg negatív eredményt ér el.

Az alap vagyonának 0.09% -át évente a minősített pénzpiaci alap kezelési költségként számol fel. Ezek a költségek szerepelnek az alap megtérülésében.

Amíg a befektető minden pozitív hozamot megtart, a DEGIRO nem fizetteti ki a negatív hozamot a jelenlegi kamat- és alapkamatok miatt. További információkért kattintson . A DEGIRO-n-nál elérhető minősített pénzpiaci alapoknak nincs belépési és kilépési költsége.

Az alábbi táblázat áttekintést ad a pénzpiaci alapok helyzetére vonatkozóan (2018. szeptember vége) ;

Minősített pénzpiaci alap Kamat Kompenzáció
EUR Negatív Igen
USD Pozitív N/a
GBP Pozitív N/a
Pénzpiaci alap
CHF Negatív Igen
SEK Negatív Igen
NOK Pozitív N/a
HUF Negatív Igen
DKK Negatív Igen

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kártérítés csak a negatív hozamok és a kezelési költségek miatt negatív hozamokra vonatkozik. Az alap által végrehajtott befektetés miatt elszenvedett veszteséget a DEGIRO nem kompenzálja. Ez a kockázat kicsi.

Eonia interest rate

cashfund

Eonia interest rate

cashfund

Kérdések

Ha egy ilyen esemény fedezet nélküli hitel esetében történik, a kibocsátó intézménybe fektetett teljes összeg elveszhet. Abban az esetben, ha az alap vagyonának 5% -a van kitéve, az alap értéke 5% -kal csökkenhet. A készpénzalapú befektetések értéke 100 euróról szemben ezután 95 euróra zuhan. Az ilyen esemény valószínűsége nagyon alacsony.
Nem, Hollandiában a befektetési vállalkozások nem tarthatják saját számlán az ügyfelek által beutalt pénztéeket. Ezért lett létrehozva a pénzpiaci alapok struktúrája.
A pénzpiaci alapokban való részesedés vásárlásával és eladásával kapcsolatban nincsenek költségek. A Fundshare minősített pénzalapok kezelési költsége 0,09% évente. A pénzpiaci alapok kezelési költsége az alap hozamának része. A DEGIRO úgy döntött, hogy kompenzálja a kezelési költségből és a negatív piaci kamatból adódó negatív hozamot visszavonásig. Erről többet a ’Hogyan működik a negatív hozam megtérítése a FundShare Money Market Fund-oknál?’ kérdésnél olvashat többet.
Számos ügyfél számára negatív lesz a helyi pénznem piaci hozama. Meg akarjuk akadályozni ügyfeleink számára ezt a negatív hozamot. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kamat- és kezelési költségek következtében a pénzpiaci alapok negatív megtérülését kompenzáljuk- ellenkező tájékoztatásig.

Előfordulhat, hogy a pénzpiaci alapok értéke az alap befektetése miatt elszenvedett veszteségek következtében csökken. Ez akkor fordulhat elő, ha például a holland vagy a német állam váratlanul nem teljesíti a kötelezettségeit. Ilyen esetben a DEGIRO nem kompenzálja a veszteségeket. Ez a kockázat nagyon alacsony.

A kártérítés egyáltalán nem kötelező, és nem keletkeztet semmilyen jogot, és nem kötelezi a DEGIRO-t arra, hogy a jövőben ugyanezt a gyakorlatot kövesse. A DEGIRO ezt a kompenzációt saját belátása szerint fizeti ki. A DEGIRO fenntartja magának a jogot, hogy bármikor felfüggessze ezeknek a kártérítéseknek a kifizetését. A DEGIRO időben tájékoztatást fog nyújtani bármilyen féle változásról. A kompenzáció közvetlenül negyedévente fog kifizetésre kerülni.
Az ügyfelek kényelme érdekében a DEGIRO több nyelven is szolgáltatja ezt a hírlevelet. Azonban a hírlevél angol változata a mérvadó változat, amely PDF formátumban található.
Hozzon létre fiókot könnyedén.
Hozzon létre fiókot könnyedén.
  • Hihetetlenül alacsony díjak.
  • Gyors és egyszerű platform.
  • Világszerte eszközölhet befektetéseket.
  • Megbízható biztonsági struktúra.
  • Hihetetlenül alacsony díjak.
  • Gyors és egyszerű platform.
  • Világszerte eszközölhet befektetéseket.
  • Megbízható biztonsági struktúra.

Partnereink:

A befektetés kockázattal jár. Elveszítheti befektetését/ annak egy részét. Azt tanácsoljuk, hogy csak tudásának és tapasztalatának megfelelő pénzügyi termékekbe fektessen be.

A befektetés kockázattal jár. Elveszítheti befektetését/ annak egy részét. Azt tanácsoljuk, hogy csak tudásának és tapasztalatának megfelelő pénzügyi termékekbe fektessen be.