DEGIRO és Pénz

2018 folyamán új pénzpiaci alapokra vonatkozó jogszabály lép hatályba.
Az átláthatóság érdekében szeretnénk további tájékoztatást biztosítani
az új jogszabályokból eredő változtatásokkal kapcsolatban.

Új jogszabályok

A pénzpiaci alapokra vonatkozó új jogszabályok miatt az összes FundsShare Készpénzalapot szigorúbb szabályok kötik. Ezenkívül az alapkezelő úgy döntött, hogy több pénzeszközt a "minősített pénzpiaci alapoknak" minősít. Ez a FundShare EUR Cash Funds, az FundShare USD Cash Fund és az FundShare GBP Cash Fund alapokat érinti. A legszigorúbb és legbiztonságosabb befektetési politika lesz érvényes ezekre az alapokra. Ez azt jelenti, hogy azoknak a hiteleknek az időtartamai, amelyekbe ezek az alapok befektetnek, rövidebbé válnak, és a hitelek hitelminősítései még magasabbak lesznek.

Pénzpiaci alapok

A DEGIRO fontosnak tartja, hogy az ügyfelek megértsék, hogyan működik pénzpiaci alapok struktúrája. A DEGIRO nem bank, hanem befektetési vállalkozás. Hollandiában a befektetési vállalkozások nem tarthatják saját számlán az ügyfelek által beutalt pénzeket. Ezért amennyiben valaki Amikor a DEGIRO ügyfelévé válik, az ügyfél által beutalt pénzösszeg pénzpiaci alapokba less fektetve (FundShare Cash Funds). Ezt az ügyfél egy állandó megbízáson keresztül adja meg a DEGIRO-nak, amikor elfogadja az Ügyfélszerződést. Ezért a DEGIRO saját számlán nem tart az ügyfelek által beutalt pénzekből. A Webtrader minden pénznemére külön pénzpiaci alap áll rendelkezésre. A pénzpiaci alapok célja a piaci kamatlábbal megegyező hozam elérése a lehető legkisebb kockázattal. Az alacsony kockázattal járó további előny, hogy a készpénzalap-részesedések - akárcsak más befektetései - szigorúan elkülönülnek a DEGIRO eszközeitől.

A pénzpiaci alapokat gyakran az intézményi befektetők, például a nyugdíjalapok használják, hogy biztonságos módon tarthassanak nagy mennyiségű pénzt. Körülbelül 1 trillió eurót tartanak különböző pénzpiaci alapokban Európában. (Forrás)

Professzionális Struktúra

A DEGIRO eredetileg intézményi befektetők számára alapított brókercégként indult, akik magas fokú biztonságot igényelnek. A DEGIRO struktúráját - beleértve a pénzpiaci alapokat is - úgy hozták létre, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek, és ez a struktúra a cég alapítása óta változatlan maradt. A lakossági befektetők ugyanazt a struktúrát használják, amelyben a pénzügyi eszközök, beleértve a pénzpiaci alapok részvételét, szigorúan elkülönülnek a DEGIRO saját eszközeitől. Ez úgy történik, hogy az ügyfelek pénzügyi eszközeit különálló letétkezelő társaságokba helyezik. A Készpénzalapban való részesedések esetében ezeket közvetlenül az ügyfél saját nevében tartják. Az ügyfelekhez tartozó eszközöket ezért nem érinti a DEGIRO-ra vonatkozó vállalati kockázatok. Ezért a bankokkal ellentétben nem szükséges betétbiztosítási rendszer a befektetők védelme érdekében a szolgáltató csődje esetén.

"A pénzpiaci alapok célja a piaci kamatlábbal megegyező hozam elérése a lehető legkisebb kockázattal."

A FundShare alapok menedzsmentje

A FundShare Cash Funds-t kezelő alapkezelő biztosítja, hogy a szigorú követelmények teljesüljenek. A minősített pénzpiaci alapok kezeléséért évi 0.09% kezelési költség kerül felszámításra. Ez azt jelenti, hogy a pénzpiaci alap minden 100 eurós összegére évente kilenc centet kell kifizetni az alapkezelőnek. Ezeket a költségeket az alap hozamában kell feltüntetni, és nem külön díjként felszámolva. A jelenlegi kamatláb- és kezelési díjból eredő negatív hozamot jelenleg a DEGIRO nem kompenzálja, így a kompenzáció közben nem keletkeznek törvényes jogok vagy kötelezettségek. További információkért a: "mely költségek kapcsolódnak a pénzpiaci alapokhoz?"-t olvashatja el.

Szigorú befektetési politika

2018 folyamán új pénzpiaci alapokra vonatkozó jogszabály lép hatályba. Szigorúbb szabályok vonatkoznak az összes FundShare Készpénzalapra. Ahol lehetséges, a készpénzalapok áttérnek a minősített pénzpiaci alap minősítésre. Ez például az EUR Készpénzalapok, az USD Készpénzalap és a GBP Készpénzalap esetében éesz igaz. A minősített pénzpiaci alapokra a legszigorúbb és legbiztonságosabb befektetési politika a vonatkozik. A minősített pénzpiaci alapon belül kizárólag az adott alap pénznemében lévő kötvényekbe fektetnek be, például az euro-pénzpiaci alap euróban elszámolt kötvényeibe. A kötvények átlagos időtartama 60 nap alatt van. Ennek eredményeképpen a hitelkockázat hosszú távon korlátozott.

Az EUR készpénzalapok csak államkötvényekbe fektethetnek be. Ezek csak a német, holland, francia, osztrák és finn államok által kibocsátott kötvények lehetnek. Csak ezek az országok jogosultak magas hitelminősítéseik miatt. Az USD és a GBP Cash Fun mind állami, és vállalati kötvényekbe is befektethet. A kötvények hitelképességének mindig AA+-nak vagy AAA-nak kell lennie. Ez a két legmagasabb értékelés. Annak érdekében, hogy a hitelkockázatot korlátozódjon, az alap vagyonának legfeljebb 10% -át fektetik be egyetlen kibocsátóba. Államkötvény esetén legfeljebb 35% -ot fektetnek államonként és legfeljebb 30% -át egyetlen kötvényben.

Azok a kötvények, amelyekbe a minősített pénzpiaci alapoknak a legszigorúbb kritériumoknak való megfelelés érdekében kell befektetniük, nem mindig állnak rendelkezésre az adott pénznemben. Ezért nem minden készpénz alap minősül minősített pénzpiaci alapnak. A többi készpénzalap esetében azonban szigorú követelmények érvényesek.

Ide klikkelve láthat egy minden alapra vonatkozó reportot.

Minősített Pénzpiaci Alapok

Rövid időtartam

A minősített pénzpiaci alapok rövid átlagos időtartammal rendelkeznek, ami általában 60 nap. Ez azt jelenti, hogy a portfólióban lévő hitelek átlagosan 60 napon belül visszafizetésre kerülnek. Ez csökkenti a visszanemfizetés kockázatát.

Likvid portfólió

A minősített pénzpiaci alapok az ún. likvid hitelekbe fektetnek be, ami azt jelenti, hogy könnyen és gyorsan pénzré alakíthatók..

Minősített portfólió

Azok a kötvények, amelyekbe a minősített pénzpiaci alap befektet, kiváló minőségűnek kell lenniük. A kibocsátók hitelképessége folyamatosan figyelemmel van kísérve, ami korlátozza az előre nem látható kockázatok esélyét. Abban az esetben, ha a hitelminősítések romlanak, a pénzpiaci alapokatnak már nem szabad befektetni az érintett kötvényekbe.

Diverzifikált portfólió

A minősített pénzpiaci alap teljes vagyonát soha nem lehet egyetlen kibocsátóba fektetni. Minél inkább elosztják az alapok eszközeit, annál kevesebb hatással lesz egy esetleges fizetési hátralék az alap teljes vagyonára. Egy adott kibocsátó intézmény maximális kitettsége 10%, államkötvény esetében pedig 35%.

Kockázat

A FundShare készpénzalap fő célja a kockázat minimalizálása. A szigorú befektetési politikával a kockázat mértéke nagyon alacsony. Az alap kulcsfontosságú befektetői információs dokumentuma szerint a kockázati besorolás 1es az 1-7-ig terjedő kockázati skálán.

A kockázatról és a kockázati besorolással kapcsolatos bővebb információkért az alapkezelő által elkészített prospektus és kiemelt befektetői információkat tartalmazó dokumentum megtekintését javasoljuk.

Risicometer

Felhívjuk figyelmét, hogy az ezen kockázatok által okozott veszteségeket a DEGIRO nem fogja kompenzálni. Ha befektet, akkor pénzügyi kockázatot vállal. A befektetéseinek értéke ingadozhat. A múltban elért eredmények nem garantálják a jövőbeni hozamokat.

 

Letöltések:

Minősített pénzpiaci alap Hozam Kiemelt Befektetői Információkat tartalmazó Dokumentum Prospektus
EUR UCITS Link Link Link
USD Link Link Link
GBP Link Link Link
Pénzpiaci alap
CHF Link Link Link
PLN Link Link Link
SEK Link Link Link
NOK Link Link Link
HUF Link Link Link
DKK Link Link Link
CZK Link Link Link
Risicometer

Felhívjuk figyelmét, hogy az ezen kockázatok által okozott veszteségeket a DEGIRO nem fogja kompenzálni. Ha befektet, akkor pénzügyi kockázatot vállal. A befektetéseinek értéke ingadozhat. A múltban elért eredmények nem garantálják a jövőbeni hozamokat.

A FundShare pénzpiaci alap költségei és hozama

Jelenleg az alacsony kockázatú rövid lejáratú euróhitelek piaci kamatlábai negatívak. Ennek eredményeképpen az EUR Cash Fund jelenleg negatív eredményt ér el.

Az alap vagyonának 0.09% -át évente a minősített pénzpiaci alap kezelési költségként számol fel. Ezek a költségek szerepelnek az alap megtérülésében.

Amíg a befektető minden pozitív hozamot megtart, a DEGIRO nem fizetteti ki a negatív hozamot a jelenlegi kamat- és alapkamatok miatt. További információkért kattintson . A készpénzalapnak nincs belépési és kilépési költsége.

Az alábbi táblázat áttekintést ad a pénzpiaci alapok helyzetére vonatkozóan (2018. március 27);

Minősített pénzpiaci alap Kamat Kompenzáció
EUR Negatív Igen
USD Pozitív N/a
GBP Pozitív N/a
Pénzpiaci alap
CHF Negatív Igen
PLN Pozitív N/a
SEK Negatív Igen
NOK Negatív Yes
HUF Negatív Igen
DKK Negatív Igen
CZK Negatív Igen

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kártérítés csak a negatív hozamok és a kezelési költségek miatt negatív hozamokra vonatkozik. Az alap által végrehajtott befektetés miatt elszenvedett veszteséget a DEGIRO nem kompenzálja. Ez a kockázat kicsi.

Eonia interest rate

cashfund

Átláthatóság

Az új európai törvények és rendeletek megkövetelik a pénzügyi szolgáltatók átláthatóbbá tételét. A DEGIRO szívesen együttműködik ezzel. Ezért változtattuk meg a WebTrader-en látható készpénzalapban való részesedések megjelenítését. Ez lehetővé teszi az készpénzalapban tartott állomány az előző naphoz való összehasonlítását.

Jogi Információ

A FundShare pénzpiaci alap egy Fundshare (UCITS) Umbrella Alap nevű részalappal rendelkezik, az alapok szerkezete itt. A pénzpiaci alapot a Holland Pénzpiaci Felügyelet (AFM) nyilvántartja és felügyeli. További információkért ide kattintva töltheti le a Kiemelt Befektetői Információkat Tartalmazó Dokumentumot és a prospektust.

Eonia interest rate

cashfund

Kérdések

Ha egy ilyen esemény fedezet nélküli hitel esetében történik, a kibocsátó intézménybe fektetett teljes összeg elveszhet. Abban az esetben, ha az alap vagyonának 5% -a van kitéve, az alap értéke 5% -kal csökkenhet. A készpénzalapú befektetések értéke 100 euróról szemben ezután 95 euróra zuhan. Az ilyen esemény valószínűsége nagyon alacsony.
Nem, Hollandiában a befektetési vállalkozások nem tarthatják saját számlán az ügyfelek által beutalt pénztéeket. Ezért lett létrehozva a pénzpiaci alapok struktúrája.
A Készpénz-alapokban való részesedés vásárlásával és eladásával kapcsolatban nincsenek költségek. A FundShare minősített pénzpiaci alapok kezelési költsége évente 0.09%. Ezek a költségek a hozamban szerepelnek. A DEGIRO úgy döntött, hogy a kezelési költségek és a negatív piaci kamatok miatt nem teljesített negatív hozamot kompenzálja
Számos ügyfél számára negatív lesz a helyi pénznem piaci hozama. Meg akarjuk akadályozni ügyfeleink számára ezt a negatív hozamot. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kamat- és kezelési költségek következtében a Készpénz-alapok negatív megtérülését kompenzáljuk nem fizető alapon.

Előfordulhat, hogy a készpénzalap értéke az alap befektetése miatt elszenvedett veszteségek következtében csökken.. Ez akkor fordulhat elő, ha például a Holland vagy a Német Állam váratlanul nem teljesíti a kötelezettségeit.. Ilyen esetben a DEGIRO nem kompenzálja a veszteségeket. Ez a kockázat nagyon alacsony.

A kártérítés teljes mértékben nem kötelező, és nem keletkeztet semmilyen jogot, és nem kötelezi a DEGIRO-t arra, hogy a jövőben ugyanezt a megközelítést kövesse. A DEGIRO ezt a kompenzációt saját belátása szerint fizeti ki. A DEGIRO fenntartja magának a jogot, hogy bármikor felfüggessze ezeknek a kártérítéseknek a kifizetését. A DEGIRO időben tájékoztatást fog nyujtani bármilyen féle változásról.

Egészen a közelmúltig a kártérítés szerepelt az alap hozamában. Ez megváltozik a minősített pénzpiaci alapok esetében, amelyeknél az ügyfél közvetlenül megkapja a kompenzációt. Hamarosan a kapott összeg külön-külön megtekinthető lesz a webtraderben. Ez betekintést nyújt a pénzpiaci alap hozamára. A rendelkezésre álló egyenleg a webtraderben változatlan marad.

Az alábbi táblázat egy áttekintést ad arról, hogy mely alapok esetében van negatív kamat illetve kompenzáció.
Minősített Pénzpiaci Alap Kamat Kompenzáció
EUR Negatív Igen
USD Pozitív N/a
GBP Pozitív N/a
Pénzpiaci Alap
CHF Negatív Igen
PLN Pozitív N/a
SEK Negatív Igen
NOK Negatív Igen
HUF Negatív Igen
DKK Negatív Igen
CZK Negatív Igen
Az ügyfelek kényelme érdekében a DEGIRO több nyelven is szolgáltatja ezt a hírlevelet. Azonban a hírlevél angol változata a mérvadó változat, amely PDF formátumban található.

Hozzon létre fiókot könnyedén.

Hozzon létre fiókot könnyedén.

  • Hihetetlenül alacsony díjak.
  • Gyors és egyszerű platform.
  • Világszerte eszközölhet befektetéseket.
  • Megbízható biztonsági struktúra.
  • Hihetetlenül alacsony díjak.
  • Gyors és egyszerű platform.
  • Világszerte eszközölhet befektetéseket.
  • Megbízható biztonsági struktúra.

Partnereink: