Biztonságos

A DEGIRO-val biztonságban tudhatja az értékpapírjait.

A DEGIRO az ügyfelek értékpapírjait egy 100%-ban elkülönített, független letétkezelőnél őrzi. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek vagyona teljesen függetlenítve van a DEGIRO-tól. A letétkezelő kizárólagos feladata Ügyfeleink befektetéseinek adminisztrációja és azok biztos őrizete. Tevékenységi köre a törvény által erre a két tevékenységre van korlátozva, tehát más pénzügyi tevékenységet, ami bármiféle kockázatot jelenthet a működésére vonatkozóan nem végezhet. Abban a valószínűtlen esetben, ha a DEGIRO-val valami történne, az ügyfelek értékpapírjai a független letétkezelőnél maradnak, mintsem hogy a DEGIRO eszközeként lefoglalásra kerüljenek.

Degiro
Mérleg része Elkülönítve
Részvények és Kötvények
Cash Fund
Derivatívák

Cash Fund (Készpénzalap)

A DEGIRO nem bank, hanem egy befektetési vállalkozás. A bank felhasználhatja azt az összeget, amelyet az ügyfelek elhelyeznek, a saját üzleti céljaira, harmadik feleknek nyújtott hiteleként és egyéb befektetésekként. Amennyiben ez a tevékenység egy rossz fordulatot vesz, az ügyfelek által elhelyezett pénz elvész. Ezért az ügyfelek kockázatot vállalnak a banknál. Mivel ez egy tényleges kockázat, a betétbiztosítási rendszer rendelkezésre áll.

Mivel a DEGIRO nem bank, a DEGIRO nem használhatja az ügyfelek által elhelyezett pénzt saját befektetései eszközülésére, s minden beutalt pénz egy cash fund (FundShare) alapba kerül, amely pénzügyi eszközökbe fekteti a beérkező pénzösszegeket. A készpénzalapok olyan befektetési alapok, amelyek a lehető legkisebb kockázat felvállalása mellett próbál elérni egy akkora hozamot, amely alig haladja meg az adott valutában a szokásos piaci árfolyamot. További információkért kérjük tekintse meg a Cash Fund-on keresztül történő befektetésekről szóló dokumentumainkat itt

Amennyiben nem szeretné hogy a pénze ebbe a készpénzalapba kerüljön, befektetheti az értékét bármely rajtunk keresztül elérhető értékpapírállományokba, illetve visszautalhatja a pénzt a DEGIRO fiókjából a bankszámlájára.

A cash fund szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek pénze teljesen elkülönül a DEGIRO-tól és bármely harmadik féltől, ez védettséget biztosít a DEGIRO esetleges csődje esetén.

Befektetőkártalanítási Rendszer

A Hollandiában érvényes törvények értelmében a DEGIRO-ra, mint a Holland Pénzpiaci Hatóság alá tartozó pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégre, 20 000 Eurós összeghatárig vonatkozik a Befektetőkártalanítás.

Erről többet a Holland Központi Bank weboldalán keresztül tudhat meg (angol nyelven)

Ki felügyeli a DEGIRO-t?

A DEGIRO a Holland Közponi Bank (De Nederlandsche Bank) és a Holland Pénzpiaci Hatóság (Autoriteit Financiële Markten) felügyelete alá tartozik. Emellett a DEGIRO az MNB-nél is regisztrálva van, mint magyarországi határon átnyúló szolgáltatást nyújtó külföldi befektetési vállalkozás.

A Holland Pénzpiaci Hatóságnál lévő engedélyeink itt találhatóak.

Hozzon létre fiókot könnyedén.

Hozzon létre fiókot könnyedén.

  • Hihetetlenül alacsony díjak.
  • Gyors és egyszerű platform.
  • Világszerte eszközölhet befektetéseket.
  • Megbízható biztonsági struktúra.
  • Hihetetlenül alacsony díjak.
  • Gyors és egyszerű platform.
  • Világszerte eszközölhet befektetéseket.
  • Megbízható biztonsági struktúra.

Partnereink: