A DEGIRONÁL BIZTONSÁGBAN TUDHATJA BEFEKTETÉSEIT

A DEGIRO-val biztonságosan fektethet be. Befektetéseit 100%-ban elkülönítve, egy tőlünk független letétkezelőnél őrizzük. Ez azt jelenti, hogy az Ön vagyona teljesen függetlenítve van a DEGIRO B.V. től. A letétkezelő kizárólagos feladata Ügyfeleink befektetéseinek adminisztrációja és azok biztos őrizete. Tevékenységi köre a törvény által erre a két tevékenységre van korlátozva, tehát más pénzügyi tevékenységet, ami bármiféle kockázatot jelenthet a működésére vonatkozóan nem végez. Abban a valószínűtlen esetben, ha a DEGIRO-val valami történne, az Ügyfelek pénze visszakerül hozzájuk, mintsem hogy a DEGIRO eszközeként lefoglalásra kerüljön. Ugyanez vonatkozik a készpénzre, amit ugyancsak a DEGIRO-tól elkülítve, a letétkezelő pénzügyi eszközként őriz.

A pénzügyi eszközök védelmének szintje és a befektetések státusza gyakran olyan dolgok, amikről a brókerek nem tájékoztatják ügyfeleiket.

A pénzügyi szféra sok szereplőjével ellentétben a DEGIRO büszkén vállalja a cég átlátható felépítését és tudja igazolni hitelképességét.

Online befektetési szolgáltató akin keresztül könnyen tud pénzügyi termékekbe befektetni és kereskedni az interneten keresztül.
MÉRLEG RÉSZE
ELKÜLÖNÍTVE
 Kötvények & Részvények
 Készpénz (pénzalap)
 Derivatívák
BANK
MÉRLEG RÉSZE
ELKÜLÖNÍTVE
 Készpénz
 Derivatívák
 Kötvények & Részvények

CASHFUND - KÉSZPÉNZALAP

A DEGIRO-nál minden befektetése (ideértve a derivatív termékeket is) egy letétkezelőnél van elkülönítve. Mi azonban még ennél is tovább megyünk és gondoskodunk róla, hogy a nálunk tartott készpénze is maximális biztonságban legyen. A le nem kötött pénzkészletet díjmentesen ‘FundShare Cash Fund’ nevű alapba fektetjük. Ez a szolgáltatás teljesen automatikusan történik és Önnek nem kell fáradnia a készpénz és az alap közti pénzmozgással. Az eljárásnak köszönhetően az alapban tárolt készpénz teljesen független a DEGIRO-tól és bármilyen más harmadik féltől. Készpénze kizárólag abban az esetben kerülhet ‘Margin Cash Fund’ alapba, amennyiben Ön derivatívákba fektet, illetve készpénz-, vagy értékpapírkölcsönzést vesz igénybe. A ‘Margin Cash Fund’ alapban tartott készpénz használható szükség esetén a pozíciókkal szembeni fedezetként az SPV és harmadik felek között. További információkért kérjük tekintse meg a ‘Befektetési szolgáltatások’ ról szóló dokumentumunkat, ami a Befektetési szolgáltatásokról szóló további információk alatt található.

BETÉTI KAMAT

A készpénzalapban (angolul: Cash Fund) tartott összeg kamatozik. A HUF Cash Fund-ban tartott Forint például éves szinten BUBOR mínusz 1 % kamatot termel. A BUBOR a ‘Budapest Interbank Offered Rate’ rövidítése és az utóbbi 10 évben 9 % és 0,5 % között volt. A mindenkori fizetett kamat azonban nem lehet alacsonyabb 0 %-nál, tehát 1 % alatti BUBOR-nál sem számítunk fel negatív kamatot.

BEFEKTETŐKÁRTALANÍTÁSI RENDSZER

Hollandiában a betétek törvényi szinten védettek – a DEGIRO és hasonló pénzügyi szolgáltatást nyújtó cégek esetében 20 000 Eurós összeghatárig vonatkozik rájuk a Befektetőkártalanítás. Azonban betéti struktúránknak köszönhetően, a letétkezelő és a készpénzalap összeghatártól függetlenül biztosítja a megtakarítások biztonságosságát.

KI FELÜGYELI A DEGIROT?

A DEGIRO működését a Holland Nemzeti Bank (De Nederlandsche Bank) és a Holland Pénzpiaci Hatóság (Autoriteit Financiële Markten) felügyeli. Emellett az MNB-nél is be van jegyezve , mint ’Határon átnyúló szolgáltatást nyújtó külföldi intézmény’ DEGIRO B.V. néven, K8760917-es azonosító számmal.

Igen, ügyfél szeretnék lenni Többet szeretnék tudni