Biztonságos

A DEGIRO-nál biztos lehet,hogy befektetéseit biztonságosan kezelik. A DEGIRO az ügyfelek értékpapírjait egy 100%-ban elkülönített, független letétkezelőnél őrzi. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek vagyona függetlenítve van a DEGIRO-tól. A letétkezelő kizárólagos feladata Ügyfeleink befektetéseinek adminisztrációja és azok biztos őrizete.

Szerkezetünk

Tevékenységi köre a törvény által erre a két tevékenységre van korlátozva, tehát más pénzügyi tevékenységet, ami bármiféle kockázatot jelenthet a működésére vonatkozóan nem végezhet. Abban a valószínűtlen esetben, ha a DEGIRO-val valami történne, az ügyfelek értékpapírjai a független letétkezelőnél maradnak, mintsem hogy a DEGIRO eszközeként lefoglalásra kerüljenek.

Mérleg része

-

-

-

Elkülönítve

Részvények és Kötvények

Pénzpiaci Alapok

Derivatívák

Mérleg része

Elkülönítve

-

Részvények és Kötvények

-

Pénzpiaci Alapok

-

Derivatívák

Asset segregation

At DEGIRO you can rest assured that your investments are held securely. DEGIRO uses a separate legal entity (SPV) to hold your assets. This means they are held seperate from the assets of DEGIRO. The sole task of thisentity is to administer and safeguard your investments. By law it cannot perform any commercial activities. In the event that something would happen to DEGIRO, your investments will not be treated as recoverable assets to DEGIRO's creditors, but will remain in the safekeeping of the separate entity. This entity will hold your assets with third parties. Where possible or legally required, DEGIRO will require these third parties to provide for asset segregation so as to protect the investments of the clients of DEGIRO against their bankruptcy. Rules with regard to asset segregation are different in every country (both within the EU and outside the EU). If there is no asset segregation in relation to a third party in the custody chain, then the financial instruments held with that third party might be lost in case of the bankruptcy of that party. For more information, please see ISI – Investment Services.

Money Market Funds (Készpénzalap)

A DEGIRO nem bank, hanem egy befektetési vállalkozás. A bank felhasználhatja azt az összeget, amelyet az ügyfelek elhelyeznek, a saját üzleti céljaira, harmadik feleknek nyújtott hiteleként és egyéb befektetésekként. Mivel ez kockázatot hordoz magában, ezért a bankok részére betétbiztosítási rendszer áll rendelkezésre.

Mivel a DEGIRO nem bank, nem tarthatja Ügyfelei pénzét saját mérlegén és nem használhatja fel azt saját befektetéseire. Ezért Ön nem tart készpénzt a DEGIRO-nál. Az Ön által kapott pénzt a DEGIRO azonnal befekteti (az állandó megbízás alapján Money Market Fund-ba.

A Money Market Fund-ok olyan befektetési alapok, amelyek a lehető legkisebb kockázat felvállalása mellett próbálnak elérni akkora megtérülést, amely egyenlő az adott pénznemben szokásos piaci árfolyammal. Ezen alapok értéke- mint bármely más befektetés- váltakozhat. Ha nem vagy kevesebbet akar befektetni ezen Money Market Fund-okba, ehelyett befektethet az Ön választása szerinti pénzügyi eszközökbe vagy utasíthatja a DEGIRO pénzének bankszámlájára történő visszautalására. Minden Money Market Fund-ban kezelt eszköz elkülönül az alap kibocsátójától és így a DEGIRO vagy a kibocsátó csődje esetén is védettséget biztosít. További információért a Money Market Fund-okról kérem kattintson ide.

Securities lending

When you become a client, you give DEGIRO the right to lend out your securities. This is done to be able to facilitate going short; ‘Debit Securities’. The risks of lending out securities is managed as follows:

- Firstly, DEGIRO (and not the borrowing party) is the ‘counter party’ and therefore guarantees the timely return of the lent assets with its own equity.

- Furthermore, DEGIRO requires security from the borrowing party. This is provided by the right of pledge that DEGIRO has on the balance of that client and the borrowed assets are included in the continual risk monitoring of DEGIRO.

- Damage for a client whose assets are lent therefore arises only at the moment when both the borrowing party and DEGIRO are no longer able to meet their obligations (i.e. are bankrupt) and the value of the asset has fallen or the value of the lent securities has risen. The amount of the damage is limited to the difference in value between the lent securities and the security provided by the borrower.

Befektetőkártalanítási Rendszer & Betétbiztosítási rendszer

A DEGIRO ügyfeleinek eszközei különálló egységekben vannak elkülönítve, és így védve vannak a DEGIRO fizetésképtelensége ellen. Abban a valószínűtlen esetben, ha az elkülönített eszközöket nem lehet visszaadni az ügyfeleknek, a DEGIRO a német befektetői kompenzációs rendszer alá tartozik, amely a vissza nem adott eszközökből származó veszteségeket akár 90% -ig (legfeljebb 20 000 euróval) kompenzálja. Ezenkívül a flatexDEGIRO Bank AG-nél egy DEGIRO készpénzszámlára befizetett pénz garantált összege legfeljebb EUR 100 000 a német betétbiztosítási rendszer keretében A német befektetővédelmi rendszerről és a német betétbiztosítási rendszerről angol nyelven található információ a BaFin honlapján itt

Ki felügyeli a DEGIRO-t?

A DEGIRO néven kereskedő flatexDEGIRO Bank Dutch Branch a flatexDEGIRO Bank AG holland fióktelepe. A flatexDEGIRO Bank AG német szabályozott bankként elsősorban a német pénzügyi szabályozó, a Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) felügyelete alatt áll. A Bafin a Holland Pénzügyi Piaci Hatóság (AFM) német megfelelője. Ezenkívül a flatexDEGIRO Bank AG az Európai Központi Bank (EKB) közvetett felügyelete alá tartozik. Hollandiában a Holland Központi Bank (DNB) feladata a DEGIRO integritásának felügyelete, mi pedig az AFM felügyelete alatt állunk. A DNB nyilvános nyilvántartásában való regisztrációnk megtekinthető itt.

A befektetés kockázattal jár. Elveszítheti befektetését/ annak egy részét. Azt tanácsoljuk, hogy csak tudásának és tapasztalatának megfelelő pénzügyi termékekbe fektessen be.

A befektetés kockázattal jár. Elveszítheti befektetését/ annak egy részét. Azt tanácsoljuk, hogy csak tudásának és tapasztalatának megfelelő pénzügyi termékekbe fektessen be.

Logo

Dear investor,

We are re-evaluating our strategy regarding our services in the Hungarian market. For now, we have decided to stop on-boarding new clients. Our apologies for the inconvenience.

Kind regards,

DEGIRO

icon_close